Friday, March 11, 2016

Hromadná masturbace před Orlojem: mladíci poplašili ruský internet a světová média


Below article kindly provided by PS; [JB note -- Czechs have a unique sense of humor]

image from, under the headline:  
Тысячи людей займутся групповой мастурбацией в центре Праги

cz.sputniknews.com

„1. června se bude v Praze konat unikátní flash mob. V centru českého hlavního města budou tisíce lidí skupinově masturbovat,“ informovala vpředvečer některá média, mezi nimiž byly ruské, české, slovenské a litevské portály.

Mezitím se „zprávy" ujali uživatelé sociálních sítí. Všichni uvěřili vtipu tří českých mladíků, kteří pro legraci vytvořili skupinu na Facebooku, aniž by očekávali takový ohlas, řekl Sputniku jeden z tvůrců skupiny.
V daném okamžiku je na událost skupiny Hromadná masturbace před Orlojem přihlášeno 23 tisíc uživatelů, 9,3 tisíce mají zájem, 5,6 tisíc se chystají zúčastnit se.
„Ze začátku šlo jen o vtip, udělali jsme tuto událost jen tak pro srandu," řekl Sputniku jeden z tvůrců skupiny na Facebooku — uživatel Jan Štacl.
Řekl, že jejich nápad nevzali vážně pouze ruští žurnalisté, ale i jejich kolegové z jiných zemí, jako příklad uvedl slovenskou stránku panobcan.sk.

Doplnil, že byli tři — oni vytvořili tuhle skupinu. Všem už je 16 let.„Vytvořili jsme to pro srandu, nečekali jsme takový efekt. 90% lidí to nebralo vážně, jestli máte na mysli různé komentáře a příspěvky typu „A bude přítomna i asistentka", a tak dále. Jsou to pouze ironické komentáře různých lidí, nedokážu si představit, že by to někdo bral opravdu vážně," řekl Štacl.
Další z tvůrců skupiny — uživatel Adam Alexandr — na stránce skupiny vysvětlil nápad jejího vytvoření následovně:
„Jsme až s úsměvem na tváři zařazeni, jak zcela normální lidé, jako my, dokáží strhnout společenskou většinu, která věří tomu, co by se nikdy nemohlo ani nedalo uskutečnit.
Na základě ostatních událostí jsme se rozhodli uspořádat zcela fiktivní akci, o které jsme ani v sebemenším tušení nevěřili, že by se takto mohla rozrůst a také jsme nemohli uvěřit, že někteří (ať už čeští či cizí) občané mohli na tuto, pro nás, banalitu skočit.
Nechtěli jsme nikoho poškodit, ponížit ani nábožensky či sexuálně urazit. Náš důvod byl jednoduchý a zdá se, že účinný a povedený.
Doufám, že jsme nebyli jediní, kdo to bral takto a předem se omlouváme těm, kteří se na akci připravovali a těšili."

Více: http://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20160311/2554364/hromadna-masturbace-praha-orloj.html#ixzz42cELP600

No comments: